home > biografie

Biografie

Marco van de Klundert deed zijn eerste zangervaringen op in het kinderkoor van zijn geboorteplaats. Na zijn middelbare schooltijd heeft hij een aantal jaar in het bedrijfsleven gewerkt. Zijn enthousiasme voor de klassieke zang werd verder aangewakkerd, toen hij in 1992 tot een vocaal ensemble toetrad en zijn stem verder ontwikkelde. In 1999 besloot hij zijn toenmalige betrekking op te zeggen en zijn creativiteit voortaan als zanger in plaats van als manager te ontplooien.

Hij ontving zijn eerste zanglessen van Julia Bronkhorst en studeerde daarna bij Paula de Wit. Volgde masterclasses bij Charlotte Margiono en Andrew Lawrence King en werd gecoached door Max van Egmond. Momenteel studeert hij bij de tenor Marcel Reijans. Zelf heeft hij in 2007 een groep professionele solisten gecoacht bij de instudering van Monteverdi's Mariavespers.

Marco treedt in binnen- en buitenland op als solist in oratoria, met name in het barokke concertrepertoire. Zo heeft hij alle grote werken van Bach en Monteverdi en diverse oratoria van Handel gezongen. Marco heeft als solist gewerkt bij Cantus Cölln, Amsterdam Baroque Orchestra en Huelgas Ensemble onder dirigenten als Konrad Junghänel, Paul van Nevel, Ton Koopman, Jos van Veldhoven, Thomas Hengelbrock en Edo de Waart. Hij was te gast op de meeste Europese festivalpodia.

Naast oratoria zingt hij ook rollen in opera's. Marco zong de titelrol in Monteverdi's Orfeo, de visser in Strawinsky´s opera Le Rossignol en diverse partijen in King Arthur en Dido & Aeneas van Purcel. Hij zong de rol van Bruno in I Puritani van Bellini. Hoewel Marco zich specialiseert in het Renaissance- en Barokrepertoire, is hij tevens een enthousiast vertolker van het Romantisch Liedrepertoire. In 2009 - 2010 staan recitals met muziek van Schubert en Schumann op het programma. Met begeleiding op historische instrumenten.

Marco maakte va 2003 tot 2009 deel uit van het in renaissance- en hedendaags repertoire gespecialiseerde Egidius Kwartet, waarmee hij diverse cd's uitbracht. Ook werkte hij mee aan cd-opnames van The Amsterdam Baroque Orchestra and Choir, Camerata Trajectina, Brisk Recorder Quartet, Balthasar-Neumann-Chor, Weser Renaissance en het Huelgas Ensemble.